Login

Clipper Vac / TVSII etc

Wilt u schoon werken tijdens het scheren van uw hond? De TVSII zuigt direct alle haren op. Een must voor iedere trimsalon! Na jarenlang onderzoek en testen heeft Trim.nl heeft in 2014 de Trim Vacuum System, TVS I op de markt gebracht omdat het gelooft in veilig werken in de trimsalon en alle vele voordelen van een afzuigsysteem voor op de tondeuse. Haar en viezigheid wordt direct opgezogen. Geen losse haardeeltjes dwarrelen  meer door de lucht, de luchtkwaliteit word vele malen beter! Haren worden rechtop gezogen waardoor werken met opzetkammen een sneller (dan knippen), mooier en beter resultaat geven. Lees hieronder verder.

tvs-aesculap-ae-aansluiting
€ 108,84
€ 89,95 excl. btw
info & bestellen
tvs-adapter
€ 59,00
€ 48,76 excl. btw
info & bestellen
tvs-slang-zonder-metaal
€ 59,95
€ 49,55 excl. btw
meer info
tvs-set-slang-etc
€ 169,00
€ 139,67 excl. btw
info & bestellen
tvs-filter
1023.028
TVS Filter
€ 19,95
€ 16,49 excl. btw
info & bestellen
€ 19,95
€ 16,49 excl. btw
meer info
clipper-vac-aansluiting
€ 79,50
€ 65,70 excl. btw
meer info
clipper-vac-regelaar
€ 3,25
€ 2,69 excl. btw
info & bestellen
handvat
1307.998
Handvat
€ 4,95
€ 4,09 excl. btw
info & bestellen

Wat is dan een Clippervac?

Een Clippervac is even heel vrij vertaald een Tondeusezuiger, zodat min of meer gelijk duidelijk is wat de machine doet. Hij zuigt namelijk op je tondeuse. De eerste afzuigmachine werd in Amerika ontwikkeld en is daar op de markt uitgebracht. Pas de laatste 10 jaar heeft zo'n afzuigsysteem echt een vlucht genomen in trimsalons in Nederland met name door de ontwikkeling (en prijs) van de TVS I. De machine kan met een slang aangesloten worden op je tondeuse zodat haren omhoog werden gezorgen en er dan met opzetkammen op lengte kon worden geschoren. Als haren lang zijn vallen ze immers dubbel en om en als je dan zou gaan scheren dat wordt het resultaat op hogere lengte minder mooi. Dan moet er toch weer geknipt worden en op de kam de haren omhoog getrokken worden. Een mooie bijkomstigheid vande TVS I is dat vuil, haren en schilfers weggezogen worden, hetgeen wel schoner werken is. 

Waarom werd de TVS I ontwikkeld?

Bij vele systemen moet je met je handen in de viezigheid om de opvangbak met hondenharen te legen en dat is niet fris. Als de bak dan ook nog eens niet zo groot is moet dat best vaak gebeuren. En als je er dan ook nog eens niet goed bij kan om het filter goed schoon te houden dan hebben bacterieen en schimmels vrij spel. En dan de prijs. De meeste andere systemen zijn wel 2 of 3 keer zo duur. Waarom? Een mal kost natuurlijk gigantisch veel  geld en ook periodieke keuringen moeten terugverdiend worden maar na vele jaren zouden alle instapkosten toch wel betaald moeten zijn? Trim.nl weet de exacte kosten voor de TVS I zijn.  Waarom dan nog zo een hoge prijs voor andere systemen na alle jaren? Tsja, geen idee. Wat er door die dan wel vaak geroepen wordt is dat die systemen, kwalitatief veeeeeel beter zijn, veel langer mee gaan, zonder problemen. Geloof ons, er zijn ook genoeg trimsalons met een TVS I die al heel lang zonder problemen draaien (ligt er dan heel veel ook, aan hoe schoon/netjes je zelf bent!) .

Maakt een afzuigsysteem voor je tondeuse herrie?

En dan het grootste bezwaar; de herrie. Ja dat had trim.nl niet zien aankomen, eerlijk is eerlijk, MAAR!
De eerste TVS I was ontwikkeld, vanuit oogpunt alle voordelen, om de prijs naar beneden te trekken, naar onder de 500,- ! Want eigenlijk zou iedere professionele Nederlandse trimmer toch met een afzuigsysteem  moeten werken? En zeker iedere trimsalon (werkgever) met stagiaires of mensen in dienst (ARBBO)! Dus de vraag was waarom moet een motor met opvangbak vaak wel (meer dan) 1000,- euro kosten, en wat kon er aangepast worden om gezondheid betaalbaar te maken voor IEDEREEN!  De eerste TVS I was slechts ontwikkeld op prijs, om het schoon werken voor iedere trimster mogelijk te maken, koste nog geen 500,-, maakt inderdaad herrie, maar niet meer dan een gemiddelde waterblazer. En toch werd de herrie aangegrepen om de TVS I af te branden. 

Waarom is de TVS II beter?

Maar juist door alle kritiek op de herrie van de TVS I werd de TVS II  op de markt gebracht met gelijk nog een paar verbeteringen. De opvangbak is groter en hoeft minder vaak geleegd te worden. Je hoeft er ook niet in met je handen, maar kiept simpelweg de opvangbak om zonder 1 vieze haar te hoeven aanraken. Je kunt namelijk de bovenkant met motor van de opvangbak af tillen en je kunt dan ook volldig bij het filter om deze bijvoorbeeld met een stofzuiger goed schoon te maken. Het motorgedeelte werd extra geïsoleerd. Bij de TVS I zat alleen een regelaar (schuifje) op de aansluiting bij de tondeuse, maar bij de TVS II  zit er een regelaar op de motor. Als je namelijk de regelaar bij een tondeuse openzet krijg je nog meer herrie voor de hond, dicht bij zijn oor, NIET FIJN!! En uit meerdere diverse testen bleek dat de TVS zo’n sterke motor heeft die eigenlijk veel harder het haar aanzuigt dan nodig is. Dus als je bij de TVS II de regelaar net boven de 50% zet, is de zuigkracht meer dan voldoende. Met de wet van Bartje, zet de regelaar van de TVSII net over de helft, de kracht blijft ruim voldoende, maar de herrie is VEEL MIINDER. Dus ben je een trimmer met gezond verstand, dan kun je zelf de balans in kracht en herrie bepalen, wat jij zelf wilt voor een voordelige prijs!