Login

DUO prot. Hoef 500ml

Voor slechte hoeven

Artikelnr: 3297.200
Merk: Duo Protection
€ 17,95 incl. btw
€ 16,47 excl. btw
Aantal:
Product op vooraad ( meer info)
DUO prot. Hoef 500ml

De meeste hoefsmeden zijn tegen het invetten van hoeven, omdat het de hoefwand afsluit. Duo Hoef doet dat niet. Omdat Duo Hoef 100% dierlijke olie is trekt het direct in de hoefwand.

Synthetische stoffen, vetten en plantaardige producten sluiten de hoefwand af, waardoor het er aan de buitenkant tijdelijk mooi uitziet, maar waardoor van binnenuit de hoef droog wordt en zo de kans op scheuren en brokkelhoeven vergroot. In Duo Hoef zitten daarom juist geen toevoegingen.

In paardenvet zit Glycerine en Vitamine A en D. Glycerine trekt vocht aan en door de werking van Vitamine A en D ontstaat er een snellere groei van het hoorn en een betere structuur van de hoef. Het is onomstotelijk bewezen dat Duo Hoef de hoeven verbetert, onderhoudt en sterker maakt.

Aangeraden wordt bij slechte hoeven gedurende 14 dagen iedere dag met Duo Hoef te behandelen. Vervolgens 14 dagen om de dag en daarna tweemaal per week het hele jaar door.
Men zal versteld staan van de verbeteringen.

Duo Hoef is niet alleen voor slechte hoeven. Ook een goede hoef verdient de nodige verzorging. Duoprotection raadt dan ook iedereen aan die Duo Hoef gebruikt, minimaal twee keer per week de hoeven van uw paard of pony in te vetten. Strijk vanaf de kroonrand naar beneden en smeer de hele hoef goed in. Na 2 á 3 weken zult u resultaten merken van de hoef. Ook bij droge straal (de onderkant van de hoef) één keer per week insmeren.