Login

Slicker borstel

Een slicker borstel oftewel silckerbrush voor de vachtverzorging van uw hond of kat kopen? Alleen bij trim.nl vindt u het grootste assortiment verschillende soorten slickerborstels voor hond en kat en andere huisdieren.

Een slickerborstel wordt naast een slicker brush ook wel een universeel borstel genoemd. Een slicker brush heeft dunne stevige metalen pennetjes, vaak ietwat gebogen om zo diep door de vacht te komen. Professionele slickerborstels hebben afgeronde punten om zo schade aan de vacht te voorkomen. Een slicker borstel is een essentieel hulpmiddel voor het verzorgen van de vacht van huisdieren, met name voor honden en katten met langere, dikkere of gekrulde vachten. Deze borstels hebben fijne, dicht op elkaar staande metalen pinnen die helpen bij het ontwarren van klitten en het verwijderen van losse haren. Het gebruik van een slicker borstel biedt tal van voordelen voor zowel huisdieren als hun eigenaren. Lees hier verder.

doggyman-l
€ 11,95
€ 9,88 excl. btw
info & bestellen
doggyman-m
€ 9,95
€ 8,22 excl. btw
meer info
doggyman-set-ml
€ 16,50
€ 13,64 excl. btw
meer info

Bestaan er ook slicker borstels met een flexibele kop?

ja, bij trim.nl vindt u een groot assortiment aan dit soort slicker borstels van het merk Activet, Flexit en TRITRA. Wat deze borstel dan onderscheidt, is de flexibiliteit in de kop. Dankzij het buigzame ontwerp kunnen de pinnen de contouren van het dier volgen, of het nu een speelse kat of een energieke hond is. Dit maakt het borstelen niet alleen effectief, maar ook comfortabel voor je harige metgezel. Met een flexibele slicker borstel blijft de vacht van je huisdier gezond en glanzend, en het helpt ook om de band tussen jou en je geliefde huisdier te versterken. Zie al onze flexibel slicker borstels achter de button kammen-borstels-activet-flexit-flexibele-borstel of klik hier.

Waarom gebruik je een slicker borstel?

Ten eerste is de slicker borstel uitermate effectief in het verwijderen van klitten en klitten uit de vacht van je huisdier. De fijne pinnen van de borstel kunnen diep doordringen in de vacht, zelfs in dichte en gekrulde gebieden, en klitten voorzichtig ontwarren zonder het haar te beschadigen of aan de huid te trekken. Dit zorgt voor een comfortabele ervaring voor je huisdier en voorkomt ongemakkelijke klitten die kunnen leiden tot huidirritaties of zelfs infecties. Een ander voordeel van het gebruik van een slicker borstel is dat het helpt bij het verminderen van overmatig haarverlies. Door regelmatig te borstelen, kun je losse haren verwijderen voordat ze zich door je huis verspreiden of op meubels en kleding terechtkomen. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving.

Nog meer redenen om een slicker borstel te gebruiken

Het gebruik van een slicker borstel kan de de band tussen jou en je huisdier versterken. Het dagelijkse borstelen kan een rustgevend en ontspannend ritueel zijn voor zowel jou als je huisdier, en het biedt een geweldige kans om quality time samen door te brengen. Een slicker borstel is ook niet alleen handig voor het verzorgen van de vacht, maar het kan ook helpen bij het controleren van de gezondheid van je huisdier. Tijdens het borstelen kun je eventuele huidirritaties, teken of andere gezondheidsproblemen opmerken, wat vroegtijdige interventie mogelijk maakt.

Alle voordelen van het gebruik een slicker borstel

Kortom, een slicker borstel is een onmisbaar gereedschap voor huisdiereneigenaren die streven naar een gezonde, klitvrije vacht voor hun harige vrienden. Het gebruik ervan biedt voordelen zoals het voorkomen van klitten, het verminderen van haarverlies, het versterken van de band met je huisdier en het in de gaten houden van hun gezondheid. Het is belangrijk om de borstel regelmatig schoon te maken en voorzichtig te zijn om onnodig ongemak voor je huisdier te voorkomen.

Wilt u nog meer weten over de verzorging van uw hond of kat?

Lees hier alle uitleg waarom de verzorging van uw hond of kat zo belangrijk is, en wat  u nodig heeft om uw huisdier het beste te kunnen verzorgen.