Alles voor uw huisdier
Gratis verzending vanaf €50,-
14 dagen retourrecht
10.000+ trimbenodigdheden uit voorraad
Alles voor uw huisdier
Winkelmandje
Bestelling afronden
Sale en nieuw

Waterblazers & hondenföhn toebehoren

Iedere hond moet van tijd tot tijd wel eens in bad en daarna gedroogd worden. Vroeger moest dat thuis vaak met een handföhn gedaan hetgeen dan best wel lang duurde. Destijds was een professionele hondenfohn of waterblazer zoals in de trimsalon werd gebruikt best prijzig en dus werd deze ook niet zo snel door een particulier gekocht. Het was dan ook niet gek dat menig hondenbezitter er geen zin in had om zijn eigen hond te wassen en met een handföhn (urenlang) te drogen. Jammer, want de hond werd dan vaak ook niet gekamd, en uit de klit gehaald. De hond werd pas weer verzorgd als hij naar de trimsalon moest. Maar als de vacht vies en vet wordt dan trekt dat nog meer vuil aan, gaan haren sneller klitten en gaat de hond ook minder fris ruiken. En dat willen mensen natuurlijk ook weer niet dus werd de vraag naar goede, krachtige en meer voordelige drogers steeds groter. Lees hier verder

Door de toenemende vraag konden fabrieken een grotere productie draaien en de productie optimaliseren. Er kwamen meer fabrieken bij, er kwam meer concurrentie kwam en prijzen konden zakken. De aanschaf van een hondenföhn of  waterblazer is nu dan ook voor veel meer mensen mogelijk. Een groot voordeel omdat je nu beter je hond kan verzorgen en meer kan kiezen. Trim.nl heeft dan ook het grootste aanbod hondenfohns en waterblazers en toebehoren en is dé meest gespecialiseerde groothandel voor particulier en trimsalon.

Wat is het verschil tussen een hondenföhn en een waterblazer?

Een hondenföhn, ook wel hondendroger genoemd, staat altijd op een statief en heeft een grote tuit waarmee geföhnd wordt. Er zit dan ook geen slang aan de tuit. De motor van een hondenföhn is meestal (altijd) een elektrische motor.  En daar zit dan gelijk het verschil. De motor van een waterblazer is vaak (bijna altijd) met koolborstels, die dan zoveel kracht heeft om lucht ook door een slang heen te blazen. Echter heb je dan wel gelijk veel meer geluid (herrie) dan bij een elektrische motor. Een gemiddelde elektrische motor heeft vaak niet de kracht om ook zoveel lucht door een slang te verplaatsen. Als er dan toch een slang op gezet wordt, dan zou de elektrische motor kunnen doorbranden. Maar er is ook een zogenaamde combiblazer ontwikkeld  met een waterblazer. De waterblazer is dan ook op statief geplaatst en met speciale grote tuit omgebouwd naar grote staande hondenföhn, waar je dan ook nog de grote tuit kan wisselen voor de slang. Je kan de waterblazer als föhn en al waterblazer gebruiken. In prijs zijn dit soort combidrogers ook een stuk voordeliger.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een waterblazer

Het grote voordeel van een waterblazer ten opzicht van een grote hondenföhn is de prijs en de kracht. Je kunt met een waterblazer snel de vacht van een hond droogblazen. Dus ideaal na een wasbeurt of flinke regenbui. De hond hoeft niet meer nat zijn mand of woonkamer in. Niet alleen prettiger voor u maar ook voor de hond want een natte vacht is koud en niet prettig voor de hond. In de trimsalon scheelt het droogblazen met waterblazer veel tijd. De vacht wordt veel sneller droog. De trimsalon kan dus sneller werken en meer honden op een dag doen, hetgeen voor de klant ook weer voordelig is omdat de trimbeurt per hond goedkoper is. Maar ook als de vacht droog is, bijvoorbeeld tijdens de rui, dan is een waterblazer ideaal. Losse en dode haren worden uit de vacht geblazen en uw hond verliest veel minder haren in huis en op de bank. Uw huis blijft veel schoner!

Wanneer kies je voor een hondenföhn of hondendroger?

Met een hondenföhn of hondendroger kun je een vacht stylen en dat kan dan weer minder goed met een waterblazer. Dat is ook de reden waarom in een trimsalon hondendroger en waterblazer te vinden is. Met een waterblazer wordt de hond het eerste deel gedroogd maar het laatste stukje “straighten” oftewel strak krijgen van de vacht wordt met een hondenföhn gedaan Met een waterblazer blaas je immers alle haren alle kanten op en je kunt je voorstellen dat de vacht dan wel heel snel droog is maar de vacht er rommelig uit ziet. Met een grote hondenföhn kam je tijdens het föhnen de haren de juiste richting in en maakt de vacht op die manier strak.

Let hierop bij de aankoop van een professionele hondenföhn

Of je nu een hondenföhn of waterblazer wilt kopen, belangrijk is dan om even verder te kijken dan alleen een advertentie of het verkooppraatje. Tegenwoordig worden er vele hondendrogers door allerlei soort bedrijven aangeboden, die alleen als wederverkoper optreden, of die geen reparaties doen of geen onderdelen hebben. Als er ook maar 1 (eigen) merk wordt aangeboden dan is het niet gek dat die aangeprezen wordt als zijnde de beste. Dat iets leuk eruit ziet is natuurlijk prachtig maar als je daarvoor al gauw vele euro’s meer betaalt dan is dat natuurlijk balen.
Er zijn slechts een paar echte groothandels op het gebied van trimbenodigdheden die ook service kunnen bieden. Trim Nederland BV is de grootste groothandel op het gebied van professionele trimbenodigdheden, kan ook alle reparaties zelf uitvoeren en heeft ook onderdelen leverbaar, dus bij ons bent u altijd aan het juiste adres.

Hoe weet ik wanneer ik een waterblazer of hondenföhn nodig heb?

Als u een trimsalon wilt starten dan heeft u beide nodig. Natuurlijk zijn de kosten dan wat hoger maar er zijn ook waterblazers die op voet en met grote lange tuit omgebouwd kunnen worden naar een grote staande hondenföhn. Wil je de hond snel drogen dan kun je de slang op de blazer zetten. Wil je dan het laatste stukje stylen dan haal je de slang eraf en zet de tuit erop. Dit soort hondendrogers worden ook wel Combiblasters genoemd en de eerste en meest bekende werd door Trim Nederland al in 2007 geïntroduceerd. Voor de meeste particulieren volstaat een waterblazer meer dan voldoende. De hond kan daarmee prima verzorgd worden, na een wasbeurt of tussendoor om de losse haren eruit te blazen.

Wat is de beste stille waterblazer?

Iedere waterblazer maakt geluid. In 2007 introduceerde Trim Nederland BV de eerste Doubleblaster. Een apparaat met ongelofelijk veel kracht voor een ongelofelijke prijs. Vandaag de dag zie je deze nog in vele trimsalons. Alleen maakte hij ook veel herrie. En toen kwam zijn opvolger de waterblazer Doubleblaster DS met geluidsdemper, die dan ook een stuk stiller is dan de eerste versie. Tot op de dag van vandaag is de waterblazer Doubleblaster DS de stilste in ons assortiment maar inmiddels zijn er ook stille waterblazers zoals de Tritra BS, de Aeolin Pro of de Shernbao bijgekomen die dan weer in verhouding met andere blazers veel aangenamer in gebruik zijn. Wilt u weten welke waterblazer voor u het beste is klik dan hier