Login

Droogcabines

Trim Nederland BV heeft het grootste assortiment droogcabines (ook wel droogkasten genoemd) voor honden en kleine huisdieren in Nederland van het merk PEPE en UKDA. Vroeger was een droogcabine vaak niet meer dan een kast met een grote ventilator onderin voor een hoop geld. Inmiddels is de techniek veel verder en zijn droogkasten veel slimmer, hygiënischer en veel stiller. De droogcabines van UKDA hebben dan ook echt voor een doorbraak in de technologie gezorgd! Een droogcabine kost nog steeds wel wat maar verdient zichzelf in een trimsalon binnen enkele maanden weer terug. De droogcabines van PEPE zijn ook zeer geschikt voor thuisgebruik voor katten en/of medium kleine honden. Ideaal na een uitlaatbeurt van uw hond waarbij het weer eens regent. Even in de droogcabine totdat uw huisdier weer droog is voordat hij weer op de bank springt of tussendoor even laten genieten van de “care functie” zodat uw huisdier zich heerlijk ontspant. Lees hier verder over alle soorten droogcabines.

droogcabine-pepe-100-pro-wit
€ 1149,00
€ 949,59 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-pepe-100-pro-zwart
€ 1149,00
€ 949,59 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-pepe-100-pro-roze
€ 1149,00
€ 949,59 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-pepe-300-pro-wit
€ 1399,00
€ 1156,20 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-ukda-medium
€ 1813,79
€ 1499,00 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-ukda-groot
€ 2450,25
€ 2297,79
€ 1899,00 excl. btw
info & bestellen
droogcabine-ukda-xtra-groot
€ 2781,79
€ 2299,00 excl. btw
info & bestellen
ukda-infrarood-licht
€ 31,95
€ 26,40 excl. btw
meer info
ukda-display-board
€ 219,95
€ 181,78 excl. btw
meer info
ukda-printplaat
€ 295,00
€ 243,80 excl. btw
info & bestellen
ukda-drive-power
€ 54,95
€ 45,41 excl. btw
info & bestellen
ukda-ventilator
€ 142,50
€ 117,77 excl. btw
info & bestellen
ukda-deur-mt-xl
€ 285,00
€ 235,54 excl. btw
meer info
ukda-deur-mt-l
€ 249,00
€ 205,79 excl. btw
info & bestellen
ukda-deurrubber-mt-l
€ 16,25
€ 13,43 excl. btw
info & bestellen
ukda-deurrubber-mt-m
€ 14,75
€ 12,19 excl. btw
info & bestellen
ukda-deurscharnier
€ 10,25
€ 8,47 excl. btw
meer info
ukda-box-navulling
€ 165,00
€ 136,36 excl. btw
info & bestellen
ukda-filter
1302.255
UKDA Filter
€ 6,25
€ 5,17 excl. btw
info & bestellen
wieltje-voor-ukda
€ 14,95
€ 12,36 excl. btw
meer info
ukda-spuitbus-wit
€ 26,95
€ 22,27 excl. btw
info & bestellen

Hoe werkt een droogcabine?

De nieuwste droogcabines bij trim.nl zijn voorzien van meerdere kleine ventilatoren die haast geen herrie maken. De lucht wordt vaak via (inwendige) zijwanden door de binnenruimte geblazen, ook onder de bodemplaat. De lucht komt dan ook van alle kanten waardoor een werveling van binnen ontstaat en  de haren alle kanten opgeblazen worden. Een verwarmingselement zorgt ervoor dat de droogcabine heerlijk warm wordt van binnen en het drogen nog sneller gaat. Vergelijk het dan met een zomerse dag lekker warm met een heerlijk briesje. Heb je dan in de zee gezwommen? Dan ben je zo droog! Dat principe wordt nu toegepast in de nieuwste modellen dus een grote propeller onderin met extra herrie is echt achterhaald.

Is een droogcabine geschikt voor angstige honden?

UKDA droogcabines drogen niet alleen maar zorgen er ook voor dat het dier zich op zijn gemak voelt door aroma en licht therapie. Aangezien de droogcabines van PEPE en UKDA zoveel stiller zijn is het ook veel prettiger voor pups, katten of honden die een beetje angstig zijn. Als een angstig dier eenmaal doorheeft dat er niets engs gebeurt dan zie je het al gauw ontspannen. Het verzet wordt opgegeven en na enige tijd zie je sommige zelfs gaan liggen en ontspannen. Indien een hond regelmatig in de droogcabine gaat went hij er al vrij snel aan en er zijn ook honden die het zo lekker vinden dat ze zelf de droogkast inkruipen als de deur op een kier staat. Ook katten zoeken een droogcabine vaak op als heerlijk plekje om even een dutje te doen en de Care functie van een droogcabine laat uw huisdier dan heerlijk genieten.

Wat zijn de kenmerken van een professionele droogcabine?

De professionele droogcabine van nu is een kast die meer kan dan alleen hard blazen. Zo hebben de droogcabines van UKDA infrarood licht voor een heerlijke diepe warmte maar ook een mogelijkheid om zelf de gewenste binnen warmte te bepalen. De ingebouwde klok kan ingesteld worden zodat de droogcabine zelf uitschakelt. De UKDA droogcabines zijn er in meerdere maten geschikt voor een medium grote hond tot zelfs de grootste maat XL waar ook een grote hond in past. Of als het tussenschot geplaatst wordt, er twee honden tegelijk gedroogd kunnen worden. De PEPE droogcabines zijn er in meerdere leuke kleurtjes en hebben meerdere functies, ideaal ook voor thuisgebruik.

Hoe moet ik een droogcabine onderhouden?

Iedere droogcabine moet natuurlijk goed schoon gehouden te worden. Na gebruik dus altijd even een droge doek gebruiken om de binnenruimte schoon en droog te maken. Even de haren weghalen is natuurlijk logisch maar wil nog wel eens in de drukte vergeten worden. De achtergebleven haren gaan dan weer dwarrelen bij een nieuwe droogbeurt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Laat de deur na gebruik ook altijd open om de binnenruimte te laten luchten maar ook om te voorkomen dat condensvorming optreedt nadat de droogcabine is uitgeschakeld. Vochtige lucht kan dan neerslaan op de wanden, zeker als deze snel afkoelen, en voor condens zorgen hetgeen op termijn natuurlijk voor oxidatie kan zorgen. De droogcabine van PEPE zijn van kunststof die snel en makkelijk schoongehouden kunnen worden maar de PEPE droogcabine hebben ook een automatische steriel functie om uw droogcabine zo hygiënisch mogelijk te houden.