Login

De beste waterblazer hond

Waterblazer voor uw hond kopen?

De beste waterblazer voor uw hond nodig? Vergelijk zelf meer dan 20 waterblazers op onze site in verschillende kleuren. Bij Trim.nl vindt u een ruim assortiment waterblazers met een motor of met twee motoren voor nog meer kracht maar ook zeer stille waterblazers. Of u nu op zoek bent naar een waterblazer voor uw doodle of een waterblazer met geluidsdemper, de zogenaamde Doubleblaster, wij hebben ze allemaal. Vergelijk zelf alle waterblazers die wij hebben.

Wat is een Waterblazer?

Een waterblazer wordt ook wel eens een doodle-booster, krachtige hondenfohn of luchtblazer genoemd en daar word allemaal hetzelfde soort apparaat mee bedoeld maar de meest gangbare en gebruikte benaming is waterblazer. In tegenstelling tot wat de naam zou suggereren blaast de blazer echter geen water maar lucht. Vergelijk het met een omgekeerde stofzuiger, alleen in plaats van zuigen, blaast het apparaat. Hij zuigt de lucht aan de achterkant uit de omgeving op en blaast het aan de voorkant met kracht eruit. De naam waterblazer verwijst dus naar wat hij kan, namelijk het water uit een vacht blazen. Dat doet hij omdat de luchtstroom vaak zeer hard is, vaak vele malen harder dan een gewone (hand)fohn. De luchtstroom is ook vaak vele malen groter, dus is de vacht vaak veel sneller (grotendeels)droog met een waterblazer dan met een fohn (die alleen zachte lucht blaast). Maar een waterblazer doet veel meer, zoals ook losse haren, zand en vuil wegblazen.

Wanneer gebruik je een waterblazer en hoe?

Een waterblazer kan je gebruiken na een wasbeurt of fikse regenbui.  De grote en vaak harde luchtstroom zorgt ervoor dat een vacht veel sneller droog is dan met een handfohn. Maar je kan een waterblazer ook gebruiken na een boswandeling, om even de poten schoon te blazen of de vacht even "open" te blazen om de huid even snel te kunnen controleren op grasaren die in de vacht zijn blijven hangen, of op ongedierte zoals teken. Na een strandwandeling is een waterblazer ideaal. Even snel alle zand van de poten en uit de vacht blazen voor hij op de bank mag. En dan de rui, niemand ontkomt eraan, hoe goed je hem ook uitkamt. Losse haren en dotten van onderwol liggen door heel het huis en je blijft stofzuigen. Met een korte dagelijkse blaasbeurt controleer je de huid maar blaas je ook zoveel mogelijk alle loszittende haren zodat je in huis veel minder losse haren vindt.
Hoe dichter u de tuit op een vacht houdt en hoe harder de luchtstroom hoe meer de haren uit elkaar geblazen worden. Natuurlijk mag u de tuit nooit te dicht op de vacht houden maar altijd op enige veilige afstand, zo'n 30cm, en nooit op de ogen, neus of in de bek. En tijdens het blazen beweegt u de tuit heen en weer, dus nooit te lang op een plaats, eigenlijk net als met een handfohn wordt gedaan.

Kan ik met een waterblazer ook fohnen?

Ja natuurlijk. U laat de blazer dan in de laagste stand blazen en haalt het tuitje dan van de slang zodat de lucht niet aan het einde wordt samengeperst. De blazer blaast dan zachte (warme) lucht. Nadeel is dan wel dat je je handen niet vrij hebt. Je moet met een hand de slang vasthouden en met de andere kammen. Voor de wat professionele waterblazers zijn er dan ook statieven (voeten) en tuiten waarmee je je blazer kan ombouwen naar een grote staande fohn. De waterblazer wordt dan op de voet bevestigd en wil fohnen dan zet je de grote lange tuit erop. Voordeel is dan dat je tijdens het fohnen beide handen vrij hebt, de hond kan vasthouden tewrijl je met de andere kamt. Wil je dan echter een andere keer weer hard blazen, dan de tuit eraf en slang erop zetten en je waterblazer is weer klaar voor gebruik.

Wat voor waterblazers zijn er en hoe zie ik het verschil?

Bestaat een waterblazer voor uw labradoodle of poedel? Nee eigenlijk niet. Als er een zogenaamd naampje op wordt geplakt voor een bepaald ras dan is dat meestal puur voor de verkoop. Immers, iedere waterblazer kan in principe blazen, ongeacht merk, naampje of prijs. Ja, je dan zou je denken dat je ook met de goedkoopste uit de voeten kan. Misschien wel, maar vaak ook toch niet. Soms wordt een bepaalde waterblazer wel wat vaker voor een bepaald ras gebruikt vanwege zijn eigenschappen en krijgt dan bijvoorbeeld wel het etiket " doodle waterblazer " . Zo zijn er de diverse waterblazers met die allemaal hetzelfde kunnen of lijken maar toch net iets anders zijn.

Moet je nog meer weten voor je een waterblazer koopt?

Ja, dat is er zeker. Tegenwoordig kun je bijna overal een waterblazer kopen. Marktplaats en Bol.com staat er vol mee en je ziet door het bomen het bos niet meer. De waterblazer wordt dan ook steeds meer als wegwerp-product gezien en vaak wordt alleen naar de prijs gekeken. Tegenwoordig zijn er handelsmaatschappijen, mensen die een webshop met van alles en nog wat verkopen, etc, die niets met de verzorging van je hond als bedrijf te maken hebben maar puur gericht op verkoop. Dit soort bedrijven verkopen wel waterblazers maar als je slang kapot gaat omdat de hond erin gebeten heeft heb je pech want ducktape gaat niet werken. Als je motor ermee stopt na de garantieperiode heb je pech. koop maar een nieuwe.  Dan is goedkoop toch duurkoop, ook met een waterblazer van maar 60,- of 70,-euro. Voor de eerste doubleblasters uit 2007 zijn nu nog slangen, regelaars etc te koop. Kijk daarom dan ook even altijd of er ook bijvoorbeeld een regelaar te koop is, of een printplaatje of een nieuwe slang. Of vraag het na en door wie waar eventuele reparaties in de toekomst kunnen worden gedaan, want de bedrijven die wel onderdelen hebben of reparaties doen, hebben/doen dat vaak alleen voor de waterblazers bij hen gekocht, of in hun assortiment. 

motor-voor-aeolus-h-901
€ 64,95
€ 53,68 excl. btw
info & bestellen

Waterblazer met of zonder verwarming.

Iedere waterblazer wordt na enige minuten warm omdat de motor warm wordt. De lucht wordt dus door de motorwarmte opgewarmd. Maar als je van de winter de waterblazer (buiten) aanzet dan kan het dus enige tijd duren voor er warme lucht komt. Als je hond dan nat is dan kun je je voorstellen dat dat niet prettig is, vergelijk het als je zelf onder de warme douche vandaan stapt in een koude badkamer. Bij een waterblazer met verwarming kun je de verwarming aanzetten en de luchtsstroom wordt direkt opgewarmd, hetgeen voor de hond natuurlijk een stuk prettiger aanvoelt. Let op: Als er een koude stand op de waterblazer zit dan betekent dat niet dat de lucht gekoeld wordt!  Het betekent dan dat het verwarmingselement uit staat. Maar als het van de zomer 30 graden is, de waterblazer motorwarmte afgeeft, de lucht die eruit komt toch zeer warm (of bijna heet) aanvoelt. Er bestaan dan ook geen waterblazers waarbij de lucht wordt gekoeld!

Waterblazer met of zonder verwarming.

Waterblazers met of zonder regelaar voor de blaaskracht.

Er zijn waterblazers die je alleen aan of uit kan zetten. Zet je hem aan dan blaast hij direct met volle kracht. Of hij heeft misschien 1 zachte en 1 harde stand voor zacht of hard blazen. Je zou kunnen zeggen dat je bij deze waterblazers de luchtstroom kunt regelen, wordt ook wel eens in een verkooppraatje gezegd als zijnde regelbaar maar eigelijk is dat natuurlijk niet waar. Echte regelbare waterblazers hebben een draaiknop (of digitaal display) waarmee je de luchtsroom traploos van zacht kan instellen. Voor een hond of pup die wat angstig is of nog niet gewend is zijn dit soort waterblazers vaak de beste keuze. Een waterblazer met regelaar kun je op de zachtste stand zetten (eventueel zonder tuitje) om zo de pup aan het geluid te laten wennen. Spelenderwijs en met een hoop koekjes kun je dan zachtjes af en toe op de vacht blazen om de pup te leren dat het niet eng is. Eenmaal gewend, kan je waterblazer harder zetten.

Waterblazers met gekoppelde verwarming en regelaar.

Bij een aantal waterblazers is de verwarming gekoppeld aan de draaiknop om de blaaskracht te regelen. Dus blaas je zachtjes, dan staat de verwarming ook laag. Wil je meer warmte, dan moet je de blaaskracht opvoeren of helemaal openzetten. De gedachte achter dit principe is dat je dus nooit de waterblazer zachtjes kan laten blazen terwijl de lucht te heet wordt en de vacht verbrand. Groot nadeel is echter dat je geen invloed hebt op de warmte. Geen probleem als je toch alleen maar op volle kracht wilt blazen maar als het van de winter wat kouder is, of je gewoon wat zachter wilt blazen (kleinere hond) of fohnen met meer warmte, dan kan dat niet. Bij de meeste waterblazers staan blaaskracht en verwarming los van elkaar. Je kunt dan de verwaming aanzetten, maar toch zachtjes laten blazen. Je kan dan zelf bepalen wat je wil en dat is in de praktijk vaak toch het meest gewenst.  Natuurlijk moet je dan niet te dicht op de vacht blazen en de warmte zelf in de gaten houden, maar jet zet je kind toch ook niet onder een te hete douche?

Waterblazer met geluidsdemper

Het geluid (herrie) is een van de nadelen van een waterblazer. Iedere waterblazer maakt herrie maar de een stuk minder dan de andere. Bij een waterblazer met geluidsdemper moet je niet denken aan een soort demper als bij een pistool. Nee, er zit dan een demper, of soort schot, achter de motor die ervoor zorgt dat het geluid niet direct via de achterkant naar buiten kan. De vorm van de behuizing is dan ook nog van belang zodat het geluid niet overal in dezelfde richting kan weerkaatsen maar gebroken wordt.  Het geluid wordt dan tesamen gedempt en het verschil is vaak duidelijk hoorbaar. Het filter (sponsje) aan de achterkant heeft dus geen invloed of is verwaarloosbaar op het geluid, wat soms wel wordt gedacht. Kun je dan niet simpelweg het aantal decibel vergelijken? Daar heb je niets aan want geluid komt ook van de tuit af en met name ook hoe ver je de tuit van de vacht afhoudt en hoe hard de blazer staat. Het adverteren met bijvoorbeeld maar 50 of 40 decibel zou dan zelfs als misleidend kunnen worden gezien omdat dat wellicht tijdens het blazen niet gehaald wordt, zelfs vaak overschreden wordt. Maar in totaliteit maken dit soort waterblazers wel de minste herrie en zijn ook de meeste verkochte.

Waterblazer met meer kracht.

De gemiddelde blazer heeft slechts 1 motor en vaak is dat ruimschoots voldoende voor het droogblazen van je hond. De meeste trimsalon werken ook met een waterblazer met slechts 1 motor. Wel hebben sommige waterblazers iets meer kracht. De motor is dan iets zwaarder, verbruikt dan vaak ook iets meer. Ga alleen niet af alleen op het wattage. Het wattage van een waterblazer zegt alleen iets over het totaalverbruik. Als een waterblazer 2400 watt is kan het warmtelement bijvoorbeeld 1400 watt stroom verbruiken en de motor slechts 1000 watt. Een blazer van 2200 watt kan dan maar een warmtelement van 1000 watt hebben en een motor van 1200watt. Een misvatting is ook dat vaak gedacht wordt dat waterblazers met twee motoren 2x zo hard blazen. Dat is niet waar. Er zijn waterblazers met 1 motor die nagenoeg net zo hard blazen maar gemiddeld blaast een waterblazer met twee motoren tot slechts 40%maximaal harder dan een waterblazer met maar 1 motor, maar je bent dan natuurlijk wel iets sneller klaar.  Voor in trimsalons (of fokkers) met vele grote zware honden op 1 dag kan dat natuurlijk wel veel tijd schelen. Nadeel is dan wel vaak de hogere prijs en de grotere kans dat een motor uitvalt. 

Nog meer verschillen.

Sommige waterblazers hebben een metalen behuizing andere van plastic. Een metalen behuizing is vaak iets sterker en kan beter tegen een stootje. De ene slang is wat dikker dan de andere. Een dunnere slang is voor mensen met wat kleinere handen vaak prettiger langdurig vasthouden. Een dikkere slang geeft wat minder wrijving, waardoor niet alleen de motor wat minder wordt belast maar er ook minder herrie is. Waterblazers worden vaak met 2 of 3 tuitje geleverd. De ronde is voor de onderwol uit/los te blazen en de platten voor de rest en wordt meestal gebruikt. Dan zijn er ook de digitale waterblazers. Deze houden zelfs de urenstand bij maar zijn ook wat gevoeliger. een printplaat regelt alles, dus als er een probleem op de printplaat is doet de waterblazer niets meer. De regeling is vaak ook in streepjes te zien. Meestal zijn dit er 5, dus eigenlijk 5 warmtestanden en 5 standen in blaaskracht. En dan zijn er tegenwoordig net als bij de auto's de waterblazers met electrische motor. Deze zijn vrij nieuw op de markt dus zie je ze nog niet overal,vaak alleen bij de echte specialisten. Voordeel van deze  waterblazers is het verbruik. Ze zijn dan veel goedkoper in verbruik, met toch ongelofelijke kracht en gaan veel langer mee dan een waterblazer met een motortje met koolborstels. 

 

Nog meer verschillen.