Alles voor uw huisdier
Gratis verzending vanaf €50,-
14 dagen retourrecht
10.000+ trimbenodigdheden uit voorraad
Alles voor uw huisdier
Winkelmandje
Bestelling afronden
Sale en nieuw

Hondenshampoo en Verzorging voor hond en kat etc.

Hondenshampoo, hondenparfum of kattenshampoo nodig? Op zoek naar PSH of Biogance vachtverzorgingsproducten voor uw hond en kat? Trim.nl heeft een ruim assortiment aan professionele hondenshampoo's die in vele trimsalons wordt gebruikt maar natuurlijk ook zeer geschikt zijn voor gebruik thuis. Of u nu op zoek bent naar een speciale hondenshampoo tegen jeuk, producten voor in uw ozon hondenbad, een heerlijke hondenparfum voor uw puppy, of een zachte kattenshampoo, wij hebben ze allemaal. Lees hier verder.

Hondenshampoo

Iedere hond moet wel eens in bad. Ze vinden het heerlijk om lekker te ravotten en worden dan vies. En dat mag, maar dan is het wel heel fijn dat ze na een grondige wasbeurt weer lekker fris zijn. Niet iedere hondenshampoo is echter hetzelfde. Een zachte puppy shampoo is anders dan een shampoo voor de oudere hond (met sterke lijfgeur), of een shampoo voor een langharige hond. Een witte honden shampoo licht de vacht extra op, terwijl een hondenshampoo voor de zwarte vacht de donkere kleur nog dieper en glanzender laat lijken. Heeft uw hond een huidprobleem, of vertrouwt u het niet? Dan moet u altijd naar de dierenarts, maar er zijn ook vele hondenshampoo's die ontzettend goed tegen jeuk werken, of een antibacteriele werking hebben. Een vlooienshampoo kan soms noodzaak zijn en een hypoallergene shampoo kan voor sommige honden een uitkomst zijn. Steeds vaker wordt in de trimsalon spa of ozon behandelingen voor honden aangeboden en natuurlijk wordt dan ook geen gewone hondenshampoo gebruikt maar een speciale profesionele spa of ozon hondenshampoo. 

Wat is de beste hondenshampoo  voor mijn hond?
1.Het huismerk hondenshampoo is de meest verkochte shampoo, ook vanwege de zeer voordelige prijs. Het is dan ook niet gek dat dit de meest verkochte hondenshampoo naar trimsalons is. Start u uw eigen trimsalon? Dan is het zeker een aanrader om de honden met het huismerk hondenshampoo van trim.nl te wassen. Maar natuurlijk is het huismerk hondenshampoo ook een uitstekende keuze als u zelf uw hond thuis wilt wassen. Dus als u uw hond gewoon schoon wilt wassen, voordelig en zonder problemen kies dan voor de hondenshampoo van trim.nl
2.Biogance hondenshampoo is een hoogwaardige Franse shampoo speciaal ontwikkeld voor uw hond ontwikkeld uit natuurlijk ingredienten en zelfs een volledige biologische lijn gecertificeerd door Ecocert! Natuurlijk is Biogance hondenshampoo parabenen vrij, phenoxethanol vrij en vrij van dierlijke olieen. Natuurlijk is ook Biogance niet getest op dieren!
3.PSH hondenshampoo voor de hond is er in vele verschillende soorten; voor de normale huid en vacht maar ook voor honden met huid en vachtproblemen. Natuurlijk moet u altijd naar de dierenarts als uw hond huid of vachtproblemen heeft maar vaak kunt u zelf ook heel veel doen. PSH heeft zogenaamde speciale derma hondenshampoos voor bijvoorbeeld honden met atopie, talgproblemen en nog veel meer.

Bij trim.nl kunt u dus altijd de juiste hondenshampoo kiezen die het beste is voor uw hond. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

Kattenshampoo

Ook de kat moet wel eens in bad. Niet te doen? natuurlijk wel, zie dan een waszak voor katten als extra hulp.
Een specifieke kattenshampoo is echter wel iets anders dan een hondenshampoo. Een kat likt zich nu eenmaal schoon en een kat kan niet tegen iedere grondstof die wel veilig is voor honden en in hondenshampoo wordt gebruikt. Controleer dan ook altijd of een dierenshampoo ook geschikt is voor uw kat, of gebruik nog liever uitsluitend een echte kattenshampoo. Biogance en PSH hebben zeer veilige shampoo's voor katten, dus waarom nog een andere shampoo voor uw kat gebruiken?

Conditioner voor honden

Een conditioner wordt na het wassen van hond of kat vaak overgeslagen. Meestal omdat het weer extra tijd en geld kost. En dat is jammer want als je bedenkt dat juist een honden conditioner een extra voedende werking heeft en de vacht gezond en prachtig glanzend maakt dan is een conditioner voor de hond een natuurlijk vervolg op een wasbeurt met een goede hondenshampoo die erbij hoort. Bij langharige honden is de kans dat haren klitten en breken wat groter dan bij kortharige honden dus kan de voedende werking van een conditioner voor de hond er juist voor zorgen dat de haren extra veerkrachtig worden en minder snel breken. Een huid kan uitdrogen en schilferig gaan aanvoelen en in het ergste geval gaan ruiken. Als uw hond dan uiteindelijk alleen nog in de trimsalon kaal geschoren kan worden omdat de vacht misschien zelfs vervilt is dan is er ook weinig eer voor de trimmer te behalen. Het is immers ook zijn of haar visitekaartje! En een dierenarts brengt vaak nog hogere kosten met zich mee. Dus investeer altijd ook in een goede conditioner (en vraag uw trimmer erom) want een gezonde hond met een gezonde vacht is uiteindelijk niet alleen veel goedkoper maar ook vele malen mooier!

Hondenparfum

Het is natuurlijk heerlijk als een hond na een wasbeurt weer lekker fris ruikt. Maar een hond gaat nu eenmaal niet iedere dag in bad en je wilt toch ook dat hij lekker fris blijft ruiken tussen alle was en trimbeurten door. Een heerlijke hondenparfum biedt dan uitkomst, maar let op, ook daar zit verschil in. Zo zijn parfums voor de hond met alcohol, die misschien wel lekker ruiken, maar vanuit oogpunt dierenwelzijn niet echt meer gewenst zijn. Iedereen weet immers wel dat alcohol echt niet goed is en als het dan niet echt nodig is in een product en er uitstekende alternatieven zijn, waarom dan toch doen? Uw hond kan niet praten en u wilt toch ook alleen het beste voor uw hond? Vraag er dan ook naar bij uw trimmer zodat u er zeker van bent dat er alcolholvrije hondenparfum wordt gebruikt. Trim.nl heeft diverse hondenparfums van Biogance en PSH zonder alcohol die misschien nog wel lekkerder ruiken dan luchtjes met alcohol. Probeer ze eens uit!

Extra vachtverzorging voor hond en kat

Het is de meeste mensen tegenwoordig wel duidelijk dat vachtverzorging van de hond en kat veel verder gaat dan alleen het wassen met een hondenshampoo of kattenshampoo. Een hond of kat kan nu eenmaal ook ongewild vlooien krijgen. Een vlooienspray tussen de wasbeurten door kan dan een noodzaak zijn om de parasieten weg te krijgen. De vachtverzorging van een labradoodle kan verschillen met de verzorging van een golden retriever.  Zo heeft ieder hondenras of type kat zijn eigen punten waar extra op gelet moet worden. Soms heeft een hond of kat vieze ogen en traanstrepen. Een ooglotion bied dan uitkomst. De oren van een Cocker Spaniel zijn afhangend waardoor de gehoorgang afgesloten word en sneller oorontsteking kan geven. De oorschelp goed schoonhouden met een oorlotion is dan een must. Een (lange)vacht kan snel klitten. Goed borstelen en een antiklit (detangler spray) zijn dan onmisbaar. De laatste jaren worden de winters in Nederland wat warmer en is het veel vaak minder koud. Maar gaat u op wintersport met uw hond? Bescherm dan de voetzooltjes met een paw balm tegen de pekel! Natuurlijk wil iedereen zijn hond er het mooiste uit laten zien en het is dan ook helemaal niet raar meer om ook gebruik te maken van volumesprays om de vacht voller te laten lijken, glanssprays om de haren extra te voeden en te laten glimmen, droogshampoo's en wipes om even snel plekjes schoon te maken. De professionele trimsalon gebruikt al jaren dit soort special care producten en kan u uiteraard adviseren. Trim.nl heeft natuurlijk al dit soort verzorgingsproducten in het assortiment, natuurlijk wel veilig bij juist gebruik, vegan en niet getetst op dieren!

Wilt u meer weten over de verzorging van uw hond of kat? Klik dan hier.