Login

Nagels

De verzorging van nagels bij huisdieren is een essentieel onderdeel van hun verzorging en welzijn. Het belang ervan kan niet genoeg worden benadrukt, omdat het een directe invloed heeft op de gezondheid en het comfort van het dier. In tegenstelling tot mensen hebben huisdieren geen mogelijkheid om hun nagels zelf te onderhouden, en daarom is het de verantwoordelijkheid van hun eigenaren om dit voor hen te doen. Trim.nl heeft het grootste assortiment professionele nagelknippers, nagelschaartjes en nageltangen voor hond, kat, konijn of ander huisdier en andere producten voor de volledige nagel en voetverzorging van uw huisdier. Lees hier verder.

nagelvijl-hond
€ 1,95
€ 1,61 excl. btw
info & bestellen
andis-nageltang-hond
€ 19,95
€ 16,49 excl. btw
meer info
nageltang-guillotine-miranda
€ 6,95
€ 5,74 excl. btw
meer info
nagelknipper-kat-lb
€ 4,25
€ 3,51 excl. btw
info & bestellen
nagelknipper-kat-omhoog-gebogen
€ 4,25
€ 3,51 excl. btw
info & bestellen
nagelknipper-kat-rb
€ 4,25
€ 3,51 excl. btw
info & bestellen
schuurband-medium-p-3
€ 4,95
€ 4,09 excl. btw
info & bestellen
schuurband-fijn-p-3
€ 4,95
€ 4,09 excl. btw
info & bestellen
slijpsteen-breed
€ 2,95
€ 2,44 excl. btw
info & bestellen
slijpsteen-smal
€ 2,95
€ 2,44 excl. btw
info & bestellen
dremel-andis-crdl
€ 65,95
€ 54,50 excl. btw
info & bestellen
dremel-shernbao
€ 29,95
€ 24,75 excl. btw
info & bestellen
biogance-bloedstop
€ 12,95
€ 10,70 excl. btw
info & bestellen

Waarom moet je de nagels van je huisdier verzorgen?

Langere nagels bij honden, katten of konijnen kunnen leiden tot verschillende problemen. Ten eerste kunnen te lange nagels pijn en ongemak veroorzaken, omdat ze in de huid kunnen prikken of de voetzooltjes kunnen belasten. Bovendien kunnen ze leiden tot misvormingen in de voeten van het dier, waardoor ze moeite krijgen met lopen. Langere nagels vergroten ook het risico op verwondingen en kunnen zelfs leiden tot het breken van de nagels, wat erg pijnlijk kan zijn. Nagelknippers voor honden of andere huisdieren zijn speciaal ontworpen om te passen bij de vorm en dikte van de nagels. Ze hebben meestal een gebogen snijblad en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van het huisdier. Het gebruik van een menselijke nagelknipper kan ongemak en verwondingen bij het huisdier veroorzaken omdat het niet geschikt is voor hun nagelstructuur.

Nagelverzorging bij hond, kat of konijn is dus van groot belang voor hun welzijn. Het gebruik van speciaal ontworpen nagelknippers voor huisdieren is cruciaal om letsel te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze een gezond en gelukkig leven kunnen leiden.

Welke nagelknipper moet ik hebben?

Er zijn gelukkig meerdere soorten modellen nagelknippers voor de hond of kat; in guillotinestijl maar de meest voorkomende is toch het model nagelschaar en of nageltang. Deze worden ook het meest gebruikt in trimsalons. Daarnaast worden ook dremels gebruikt om voorzichtig minimaal een nagel af te slijpen en glad af te werken. De final touch kan dan ook nog met (polish)vijl gedaan worden om de nagel te laten glanzen. De nagels worden standaard bij een trimbeurt gecontroleerd en geknipt, maar zelfs al moet het een keer tussen de trimbeurten door dan is dit vaak voor vaste klanten gratis. Wilt u echter zelf de nagels van uw hond of kat knippen vraag uw trimmer dan hoe u dat moet doen. De meeste trimsalons hebben er geen problemen mee om u te leren zelf de nagels van uw hond te knippen.

Zij kunnen u dan ook informeren om de juiste nagelknipper voor uw hond of kat aan te schaffen. Van belang is dan de grootte van uw huisdier, en dus ook de grootte van de nagelknipper of nageltang. Voor katten zijn er speciale kattenschaartjes, voor puppies of  kleine hondjes kleinere nageltangen met fijnere bladen maar voor grote zware rassen zijn er grotere nageltangen met zwaardere bladen geschikt voor het zwaardere werk. Professionele nagelknippers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zodat ze jarenlang mee kunnen  gaan en hebben vaak een ergonomisch handvat zodat ze fijn in de hand liggen. Het is dus aan te bevelen niet alleen naar de prijs te kijken.

Let er dan wel altijd op dat uw hond rustig is als u de nagels probeert te knippen en knip NOOIT te ver. Bij witte doorzichtige nagels kunt u vaak “het leven” in de nagel zien. Daar moet u altijd een stukje voor blijven want knipt u daar in dan gaat de nagel bloeden en natuurlijk is dit niet fijn voor uw hond. Bij donkere nagels is het altijd lastiger of niet te zien tot hoe ver u moet knippen, maar dan knipt u slechts een puntje of minimale stukjes voor stukjes tot uw hond zijn poot terugtrekt U komt dan dichter of te dicht bij “het leven” en de hond gaat het voelen.

Het kan enige tijd voor de hond en u gewend zijn aan het knippen van de nagels. Ervaring maakt het dan ook steeds makkelijker maar indien u het toch te eng vindt, twijfelt en/of niet zeker bent vraag het dan altijd aan een professionele trimmer of dierenarts.